Ślimaki zapiekane w pieczarkach

Składniki:
Puszka ślimaków SnailsFood
12 dużych pieczarek
2 ząbki czosnku
1 cebula
natka pietruszki
3 łyżki masła
kawałek serwa żółtego
przyprawy: tymianek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Ogonki pieczarek odetnij i wyrzuć.
Kapelusze lekko podsmaż na łyżce masła.
Kawałek sera żółtego zetrzyj na tarce i dodaj do dwóch łyżek masła, dopraw tymiankiem,
solą i pieprzem, dodaj zmiażdżony czosnek, posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
Utrzyj na masę.
na dno każdej pieczarki włóż parę ślimaków, a na wierzch przyrządzoną masę, posyp serem.
Zapiekaj w piekarniku przez kilkanaście minut w temperaturze 200°C

 

Powrót do przepisów